در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

بیماری کتوز در دام

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

ورم پستان

تراژدی کشتار دام مولد

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

مشکلات زایمان

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

کبد چرب در دام

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

نیاز شدید گاو به استراحت

بیماری برونشیت در طیور

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

اسپری جدید پستان گاو

بیماری آبله در طیور

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

لنگش در دام

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

بیماری یون

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

جفت ماندگی در گاو های شیری

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

مشکل لنگش در گاو و گوساله

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

ال کارنیتین چیست

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

جت هیتر سری G

کوره هوای گرم (کابینتی)

جت هیتر

هیتر پاتیو

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

قانون توزیع عادلانه آب

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

صادرات دام زنده آزاد شد

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

دستور العمل طیور 1400

چرا گرماتب بهینه است؟

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

کتاب جامع نظام دامپروری

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

بیماری کلی باسیلوز

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کوکسیدیوز

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

ویژگی های بک گاو شیری خوب

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

اکتینومیکوزیس در گاو

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

بیماری سل مرغی در طیور

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

دعوت به همکاری

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تکنيک انتقال جنين در گاو

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

تب شیر در گاو

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تغذیه گاو خشک و انتقالی

گالیم

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نقش پرتئینها در طیور

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تخم مرغ و خواص آن

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

علل همشکل نبودن گله

کنترل کوکسیدیوز

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

روغن ذرت

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

پیکا یا گند خواری

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

آنزیم در طیور

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

بیماری های شایع در گوسفندان

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

سندرم آسیت

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

فلج شدن گاو پس از زایمان

مولتی آنزیم

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

پرورش ماهی در آسمان

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ تخمگذار

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

01 اردیبهشت 1400 | 11:23 مقالات
هر کدام از انواع مرغ های تخمگذار تجاری سایز تخم مرغ مخصوص خود را دارند و در این میان محیط نقش مهمی در ارائۀ سایز و اندازۀ تخم مرغ ایفا می کند.
ژنتیک ، کنترل وزن ، تغذیه و برنامه های نوردهی 4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ هستند و ابزار مفیدی برای تولیدکننده محسوب می شوند تا به کمک آنها بهترین بازدهی را به بازار داشته باشد.

4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ

1-ژنتیک
شرکت Hy-Line بر پایۀ ژنتیک کار می کند تا مرغ های تخمگذار تجاری با سایزهای مختلف تخم مرغ ارائه دهد. وزن تخم مرغ تا حدودی موروثی است (تقریباً %40) که به انتخاب های ژنتیکی خوب جواب می دهد؛ اما در حدود %60 از تنوع سایز تخم مرغ به عوامل غیر ژنتیک مربوط می شود (تغذیه ، مدیریت و غیره). تولیدکننده با دستکاری این عوامل غیرژنتیک می تواند به وزن دلخواه تخم مرغ دست یابد.
اکنون چندین دهه می گذرد که Hy-Line در زمینۀ دست یابی به وزن های مختلف تخم مرغ و جمع آوری اطلاعات آن فعالیت دارد. در حال حاضر، Hy-Line سه تخم مرغ اولی را که مرغ میگذارد، به علاوۀ اواسط دورۀ تخمگذاری و در اواخر دورۀ تخمگذاری وزن گیری می کند. بخش تحقیقاتی Hy-Line از این وزن ها در تصمیم گیری بهتر برای منحنی وزن تخم مرغ استفاده می کند. به ویژه آن ها سعی دارند تا وزن تخم مرغ های اولیه را بالا ببرند، و وزن آنها را در اواسط دوره ثابت نگه داشته و در پایان دوره کاهش دهند (نمودار1) .
 
تعداد تخم مرغ ها و میزان مقاومت آن ها در برابر شکستن با وزن تخم مرغ در اواخر دوره رابطۀ عکس دارد. همچنان که مقاومت پوستۀ تخم مرغ های Hy-Line و دوام آن بهبود می یابد، سایز تخم مرغ در اواخر دوره کاهش می یابد.

2-وزن بدن
یک عامل مهم و تأثیرگذار بر روی وزن تخم مرغ، وزن خود پولت در زمان بلوغ است. در طول دورۀ تخمگذاری، مرغ های سنگین تر تمایل به تخمگذاری بیشتری دارند. وزن بدن متأثر از عوامل متعددی چون نوک چینی ، برنامه های واکسیناسیون ، جابجایی ، بیماری ها ، برنامه های نوردهی ، میزان فضایی که در اختیار طیور است و تغذیه می باشد. به دلیل تأثیر مستقیمی که وزن بدن بر روی وزن تخم مرغ دارد، دستیابی به وزن و یکدستی دستۀ طیور در مدیریت سایز تخم مرغ نقش مهمی دارد.

3-تغذیه
تغذیه در طول دوران پرورش و تخم گذاری نقش کلیدی بر روی وزن تخم مرغ دارد. تغذیۀ مناسب در طول دوران پرورش، به مرغ ها این امکان را می دهد تا به وزن مطلوب و استاندارد برسند و یا حتی از آن هم فراتر بروند. تغییر رژیم خوراکی در طول دوران پرورش به منظور دستیابی به وزن استاندارد بهترین رژیم برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز پولت است. در طول دوران تخمگذاری، ترکیبات موجود در رژیم خوراکی منجر به مدیریت وزن تخم مرغ می گردد. انرژی ، متیونین / سیستین ، سایر اسیدهای آمینۀ قابل هضم ، اسید لینولئیک ، و چربی ها مستقیماً بر روی سایز تخم مرغ تأثیرگذار است. از این ترکیبات در رژیم خوراکی طیور تخمگذار استفاده می شود تا وزن تخم مرغ را بالا یا پایین ببرند. محتوای پروتئین رژیم خوراکی بایستی به نحوی تعدیل شده باشد که مصرف اسیدهای آمینه توسط طیور را تضمین کند؛ چرا که درغیر اینصورت میزان مصرف اسیدهای آمینه کافی نخواهد بود و سایز تخم مرغ ها متناسب نخواهد بود. کارشناسان برای اینکه بتوانند بزرگترین حجم تخم مرغ را تولید کنند، "بهترین نسبت اسید آمینه" یا بهترین نسبت متیونین به لیزین را 47 به 100 می دانند. باقی اسیدهای آمینه می بایست با توجه به نسبت لیزین متعادل گردند تا یک سایز ایده آل برای تخم مرغ را متضمن باشند. به منظور پیشگیری از تولید تخم مرغ های خیلی بزرگ و با پوستۀ نازک در اواخر دورۀ تخمگذاری، این مواد مغذی پس از دورۀ اوج تخمگذاری تدریجاً کاهش می یابد (30 هفتگی) .
مدیریت تولید تخم مرغ هایی با سایز بزرگ تر با توجه به کیفیت پوسته و استحکام استخوانی، مستلزم توجه به تغذیه در دوران پرورش است (رژیم غذایی در دوران پیش از تخمگذاری). وزن تخم مرغ از طریق یک دوره رژیم خوراکی قابل تنظیم و تعدیل است. دستیابی به وزن ایده آل تخم مرغ از طریق فرمول نویسی خوراک بر اساس وزن تخم مرغ یا حجم تودۀ تخم مرغ و به روزرسانی مداوم آن بر اساس این پارامترها بسیار بهتر و سهل تر خواهد بود. توجه کنید که نه تنها سطح و اندازۀ تغذیه ای، بلکه تمامی جوانب مدیریت تغذیه ای بر روی وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. اندازۀ ذرات خوراکی ، میزان جذب آب ، دمای آب ، و برنامۀ غذایی می تواند بر روی تغذیه و جذب مواد غذایی تأثیر بگذارد.
استرس گرمایی می تواند منجربه کاهش وزن تخم مرغ گردد. دمای محیط بالاتر از دمای مطلوب (>33درجۀ سانتیگراد) بر روی جذب خوراک طیور تأثیر منفی می گذارد و متعاقباً پرنده دچار کمبود مواد مغذی نظیر پروتئین (اسیدهای آمینه) ، و انرژی می گردد که برروی کاهش وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. تعدیل مناسب فرمول خوراکی در جهت  جذب بهتر خوراک و کاهش استرس گرمایی، می تواند بر روی پایین آمدن وزن تخم مرغ تأثیرگذار باشد. در مرغداری هایی که دمای آن قابل کنترل هستند، پایین آوردن دما منجر به افزایش جذب خوراک و کنترل وزن تخم مرغ می گردد.

4-برنامه های نوردهی
مرغ ها نسبت به تغییراتی که به طول روز مربوط است، واکنش نشان می دهند و این امر تأثیر چشمگیری بر روی تولید و سایز تخم مرغ دارد (نمودار2). برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن در طول دورۀ پرورش پولت آرام و تدریجی صورت می گیرد (C و D نمودار2) در واقع روشنایی بیشتری در اختیارش می گذارد تا بیشتر تغذیه کند و رشد یابد. ضمن آنکه این برنامه های نوردهی آرام و تدریجی می تواند بلوغ را به تأخیر انداخته و سایز تخم مرغ را بزرگ تر سازد.
 
برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است (A و B نمودار2) ، رشد آهسته تر اما بلوغ زودتر همراه با سایز تخم مرغ کوچکتر را به همراه دارد. نوردهی بایستی بر اساس وزن بدن و یکدست بودن طیور صورت گیرد. به طور کلی، نوردهی زودهنگام در زمانیکه وزن بدن مرغ کم است منجربه بلوغ زودرس و کاهش سایز تخم مرغ می گردد و برعکس نوردهی دیرتر به هنگام وزن بالاتر، بلوغ را به تأخیر می اندازد و سایز تخم مرغ را افزایش می دهد. در کل، هر مرغ قادر به تولید حجم معینی از تودۀ تخم مرغی است. با تغییر وزن تخم مرغ، تعداد آن به صورت عکس تغییر می یابد (رابطۀ معکوس دارند).

نکات مدیریتی برای ارتقاء سایز تخم مرغ در بازار
نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ بزرگ تر:
1.انتخاب گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ بالا. Hy-Line W-80 Plus از گونۀ تجاری با تخم مرغ های بزرگ است.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن آرام و تدریجی است، استفاده کنید.  
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن بالاتر پولت قرار دهید.
(W-80 Plus: 1.25 Kg; Hy-line Brown:1.40 kg  ; W-36: 1.27 kg)  
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی کوچکتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-از فرمولاسیون خوراکی استفاده کنید که در آن جذب اسیدهای آمینه 10 تا 15 درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای Hy-Line است.
2-اسید لینولئیک اثر مثبتی بر روی سایز تخم مرغ دارد. به منظور افزایش سایز تخم مرغ، روزانه به ازای هر پرنده 1.5 گرم اسید لینولئیک مصرف کنید. از منابع روغن های مکمل که اسید لینولئیک بالاتری دارند مثل سویا و یا بذر کتان استفاده کنید.
3-محتویات چربی یا مکمل های روغنی را در رژیم خوراک افزایش دهید. مطالعات نشان داده در طیوری که به یک اندازه اسید لینولئیک دریافت می کنند آن دسته از طیور که میزان چربی های بیشتری دریافت می کنند تخم مرغ های بزرگ تری هم تولید می کنند.
4-بالاترین میزان جذب انرژی را برای طیور حفظ کنید. در شرایطی که انرژی خوراک پایین باشد، مرغ های تخمگذار از منابع پروتئین و اسیدهای آمینه به عنوان منابع انرژی استفاده می کنند. بیش از میزان توصیه شدۀ انرژی نیز منجر به کاهش وزن تخم مرغ می گردد چراکه طیور خوراک کمتری مصرف می کنند.

نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ کوچک تر:
1.گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ متوسط را انتخاب کنید.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است، استفاده کنید.
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن پایین تر پولت قرار دهید.
(W-80:1.17kg ؛ Hy-Line Brown: 1.30kg )
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی بزرگتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-مدیریت تغذیه برای کنترل سایز تخم مرغ بسیار پیچیده تر از مدیریت به منظور افزایش وزن تخم مرغ است و نتایج کمرنگ تری دارد.
2-نسبت متیونین + سیستین به لیزین را کاهش دهید (کمتر از%84). این کاهش بایستی آنقدر تدریجی صورت گیرد که منجربه کاهش تولید تخم مرغ نیز نشود.  
3-میزان اسید آمینۀ قابل هضم را کنترل کنید. مطالعات نشان داده اند که کاهش جذب تمامی اسیدهای آمینه در کنترل وزن تخم مرغ بسیار مؤثرتر از کاهش تنها متیونین یا متیونین + سیستین است.  
4-مصرف اسید لینولئیک روزانه را بر روی 0.9 گرم به ازای هر پرنده محدود کنید. منبع چربی را به نحوی تغییر دهید که محتوای اسید لینولئیک کمتری را در بر داشته باشد مثل روغن پالم.
5-از طریق تغذیۀ دوره ای شروع به کنترل وزن تخم مرغ کنید.

4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ

1-ژنتیک
شرکت Hy-Line بر پایۀ ژنتیک کار می کند تا مرغ های تخمگذار تجاری با سایزهای مختلف تخم مرغ ارائه دهد. وزن تخم مرغ تا حدودی موروثی است (تقریباً %40) که به انتخاب های ژنتیکی خوب جواب می دهد؛ اما در حدود %60 از تنوع سایز تخم مرغ به عوامل غیر ژنتیک مربوط می شود (تغذیه ، مدیریت و غیره). تولیدکننده با دستکاری این عوامل غیرژنتیک می تواند به وزن دلخواه تخم مرغ دست یابد.
اکنون چندین دهه می گذرد که Hy-Line در زمینۀ دست یابی به وزن های مختلف تخم مرغ و جمع آوری اطلاعات آن فعالیت دارد. در حال حاضر، Hy-Line سه تخم مرغ اولی را که مرغ میگذارد، به علاوۀ اواسط دورۀ تخمگذاری و در اواخر دورۀ تخمگذاری وزن گیری می کند. بخش تحقیقاتی Hy-Line از این وزن ها در تصمیم گیری بهتر برای منحنی وزن تخم مرغ استفاده می کند. به ویژه آن ها سعی دارند تا وزن تخم مرغ های اولیه را بالا ببرند، و وزن آنها را در اواسط دوره ثابت نگه داشته و در پایان دوره کاهش دهند (نمودار1) .
 
تعداد تخم مرغ ها و میزان مقاومت آن ها در برابر شکستن با وزن تخم مرغ در اواخر دوره رابطۀ عکس دارد. همچنان که مقاومت پوستۀ تخم مرغ های Hy-Line و دوام آن بهبود می یابد، سایز تخم مرغ در اواخر دوره کاهش می یابد.

2-وزن بدن
یک عامل مهم و تأثیرگذار بر روی وزن تخم مرغ، وزن خود پولت در زمان بلوغ است. در طول دورۀ تخمگذاری، مرغ های سنگین تر تمایل به تخمگذاری بیشتری دارند. وزن بدن متأثر از عوامل متعددی چون نوک چینی ، برنامه های واکسیناسیون ، جابجایی ، بیماری ها ، برنامه های نوردهی ، میزان فضایی که در اختیار طیور است و تغذیه می باشد. به دلیل تأثیر مستقیمی که وزن بدن بر روی وزن تخم مرغ دارد، دستیابی به وزن و یکدستی دستۀ طیور در مدیریت سایز تخم مرغ نقش مهمی دارد.

3-تغذیه
تغذیه در طول دوران پرورش و تخم گذاری نقش کلیدی بر روی وزن تخم مرغ دارد. تغذیۀ مناسب در طول دوران پرورش، به مرغ ها این امکان را می دهد تا به وزن مطلوب و استاندارد برسند و یا حتی از آن هم فراتر بروند. تغییر رژیم خوراکی در طول دوران پرورش به منظور دستیابی به وزن استاندارد بهترین رژیم برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز پولت است. در طول دوران تخمگذاری، ترکیبات موجود در رژیم خوراکی منجر به مدیریت وزن تخم مرغ می گردد. انرژی ، متیونین / سیستین ، سایر اسیدهای آمینۀ قابل هضم ، اسید لینولئیک ، و چربی ها مستقیماً بر روی سایز تخم مرغ تأثیرگذار است. از این ترکیبات در رژیم خوراکی طیور تخمگذار استفاده می شود تا وزن تخم مرغ را بالا یا پایین ببرند. محتوای پروتئین رژیم خوراکی بایستی به نحوی تعدیل شده باشد که مصرف اسیدهای آمینه توسط طیور را تضمین کند؛ چرا که درغیر اینصورت میزان مصرف اسیدهای آمینه کافی نخواهد بود و سایز تخم مرغ ها متناسب نخواهد بود. کارشناسان برای اینکه بتوانند بزرگترین حجم تخم مرغ را تولید کنند، "بهترین نسبت اسید آمینه" یا بهترین نسبت متیونین به لیزین را 47 به 100 می دانند. باقی اسیدهای آمینه می بایست با توجه به نسبت لیزین متعادل گردند تا یک سایز ایده آل برای تخم مرغ را متضمن باشند. به منظور پیشگیری از تولید تخم مرغ های خیلی بزرگ و با پوستۀ نازک در اواخر دورۀ تخمگذاری، این مواد مغذی پس از دورۀ اوج تخمگذاری تدریجاً کاهش می یابد (30 هفتگی) .
مدیریت تولید تخم مرغ هایی با سایز بزرگ تر با توجه به کیفیت پوسته و استحکام استخوانی، مستلزم توجه به تغذیه در دوران پرورش است (رژیم غذایی در دوران پیش از تخمگذاری). وزن تخم مرغ از طریق یک دوره رژیم خوراکی قابل تنظیم و تعدیل است. دستیابی به وزن ایده آل تخم مرغ از طریق فرمول نویسی خوراک بر اساس وزن تخم مرغ یا حجم تودۀ تخم مرغ و به روزرسانی مداوم آن بر اساس این پارامترها بسیار بهتر و سهل تر خواهد بود. توجه کنید که نه تنها سطح و اندازۀ تغذیه ای، بلکه تمامی جوانب مدیریت تغذیه ای بر روی وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. اندازۀ ذرات خوراکی ، میزان جذب آب ، دمای آب ، و برنامۀ غذایی می تواند بر روی تغذیه و جذب مواد غذایی تأثیر بگذارد.
استرس گرمایی می تواند منجربه کاهش وزن تخم مرغ گردد. دمای محیط بالاتر از دمای مطلوب (>33درجۀ سانتیگراد) بر روی جذب خوراک طیور تأثیر منفی می گذارد و متعاقباً پرنده دچار کمبود مواد مغذی نظیر پروتئین (اسیدهای آمینه) ، و انرژی می گردد که برروی کاهش وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. تعدیل مناسب فرمول خوراکی در جهت  جذب بهتر خوراک و کاهش استرس گرمایی، می تواند بر روی پایین آمدن وزن تخم مرغ تأثیرگذار باشد. در مرغداری هایی که دمای آن قابل کنترل هستند، پایین آوردن دما منجر به افزایش جذب خوراک و کنترل وزن تخم مرغ می گردد.

4-برنامه های نوردهی
مرغ ها نسبت به تغییراتی که به طول روز مربوط است، واکنش نشان می دهند و این امر تأثیر چشمگیری بر روی تولید و سایز تخم مرغ دارد (نمودار2). برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن در طول دورۀ پرورش پولت آرام و تدریجی صورت می گیرد (C و D نمودار2) در واقع روشنایی بیشتری در اختیارش می گذارد تا بیشتر تغذیه کند و رشد یابد. ضمن آنکه این برنامه های نوردهی آرام و تدریجی می تواند بلوغ را به تأخیر انداخته و سایز تخم مرغ را بزرگ تر سازد.
 
برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است (A و B نمودار2) ، رشد آهسته تر اما بلوغ زودتر همراه با سایز تخم مرغ کوچکتر را به همراه دارد. نوردهی بایستی بر اساس وزن بدن و یکدست بودن طیور صورت گیرد. به طور کلی، نوردهی زودهنگام در زمانیکه وزن بدن مرغ کم است منجربه بلوغ زودرس و کاهش سایز تخم مرغ می گردد و برعکس نوردهی دیرتر به هنگام وزن بالاتر، بلوغ را به تأخیر می اندازد و سایز تخم مرغ را افزایش می دهد. در کل، هر مرغ قادر به تولید حجم معینی از تودۀ تخم مرغی است. با تغییر وزن تخم مرغ، تعداد آن به صورت عکس تغییر می یابد (رابطۀ معکوس دارند).

نکات مدیریتی برای ارتقاء سایز تخم مرغ در بازار
نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ بزرگ تر:
1.انتخاب گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ بالا. Hy-Line W-80 Plus از گونۀ تجاری با تخم مرغ های بزرگ است.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن آرام و تدریجی است، استفاده کنید.  
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن بالاتر پولت قرار دهید.
(W-80 Plus: 1.25 Kg; Hy-line Brown:1.40 kg  ; W-36: 1.27 kg)  
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی کوچکتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-از فرمولاسیون خوراکی استفاده کنید که در آن جذب اسیدهای آمینه 10 تا 15 درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای Hy-Line است.
2-اسید لینولئیک اثر مثبتی بر روی سایز تخم مرغ دارد. به منظور افزایش سایز تخم مرغ، روزانه به ازای هر پرنده 1.5 گرم اسید لینولئیک مصرف کنید. از منابع روغن های مکمل که اسید لینولئیک بالاتری دارند مثل سویا و یا بذر کتان استفاده کنید.
3-محتویات چربی یا مکمل های روغنی را در رژیم خوراک افزایش دهید. مطالعات نشان داده در طیوری که به یک اندازه اسید لینولئیک دریافت می کنند آن دسته از طیور که میزان چربی های بیشتری دریافت می کنند تخم مرغ های بزرگ تری هم تولید می کنند.
4-بالاترین میزان جذب انرژی را برای طیور حفظ کنید. در شرایطی که انرژی خوراک پایین باشد، مرغ های تخمگذار از منابع پروتئین و اسیدهای آمینه به عنوان منابع انرژی استفاده می کنند. بیش از میزان توصیه شدۀ انرژی نیز منجر به کاهش وزن تخم مرغ می گردد چراکه طیور خوراک کمتری مصرف می کنند.

نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ کوچک تر:
1.گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ متوسط را انتخاب کنید.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است، استفاده کنید.
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن پایین تر پولت قرار دهید.
(W-80:1.17kg ؛ Hy-Line Brown: 1.30kg )
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی بزرگتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-مدیریت تغذیه برای کنترل سایز تخم مرغ بسیار پیچیده تر از مدیریت به منظور افزایش وزن تخم مرغ است و نتایج کمرنگ تری دارد.
2-نسبت متیونین + سیستین به لیزین را کاهش دهید (کمتر از%84). این کاهش بایستی آنقدر تدریجی صورت گیرد که منجربه کاهش تولید تخم مرغ نیز نشود.  
3-میزان اسید آمینۀ قابل هضم را کنترل کنید. مطالعات نشان داده اند که کاهش جذب تمامی اسیدهای آمینه در کنترل وزن تخم مرغ بسیار مؤثرتر از کاهش تنها متیونین یا متیونین + سیستین است.  
4-مصرف اسید لینولئیک روزانه را بر روی 0.9 گرم به ازای هر پرنده محدود کنید. منبع چربی را به نحوی تغییر دهید که محتوای اسید لینولئیک کمتری را در بر داشته باشد مثل روغن پالم.
5-از طریق تغذیۀ دوره ای شروع به کنترل وزن تخم مرغ کنید.

//