در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

بیماری کتوز در دام

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

ورم پستان

تراژدی کشتار دام مولد

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

مشکلات زایمان

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

کبد چرب در دام

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

نیاز شدید گاو به استراحت

بیماری برونشیت در طیور

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

اسپری جدید پستان گاو

بیماری آبله در طیور

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

لنگش در دام

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

بیماری یون

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

جفت ماندگی در گاو های شیری

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

مشکل لنگش در گاو و گوساله

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

ال کارنیتین چیست

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

جت هیتر سری G

کوره هوای گرم (کابینتی)

جت هیتر

هیتر پاتیو

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

قانون توزیع عادلانه آب

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

صادرات دام زنده آزاد شد

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

دستور العمل طیور 1400

چرا گرماتب بهینه است؟

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

کتاب جامع نظام دامپروری

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

بیماری کلی باسیلوز

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کوکسیدیوز

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

ویژگی های بک گاو شیری خوب

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

اکتینومیکوزیس در گاو

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

بیماری سل مرغی در طیور

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

دعوت به همکاری

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تکنيک انتقال جنين در گاو

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

تب شیر در گاو

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تغذیه گاو خشک و انتقالی

گالیم

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نقش پرتئینها در طیور

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تخم مرغ و خواص آن

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

علل همشکل نبودن گله

کنترل کوکسیدیوز

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

روغن ذرت

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

پیکا یا گند خواری

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

آنزیم در طیور

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

بیماری های شایع در گوسفندان

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

سندرم آسیت

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

فلج شدن گاو پس از زایمان

مولتی آنزیم

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

پرورش ماهی در آسمان

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش دام

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

30 اردیبهشت 1400 | 11:26 مقالات

 گاوها را بر اساس مرحله ی شیرواری یا میزان تولید که دسته بندی نموده و و بر اساس نیازهایشان تغذیه نمایند . در طول سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل شده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده نماید استفاده کنید مدیران موفق واحد های تولید دامی با عجین نمودن هنر و تجربه ی گذشتگان با علوم پیشرفته ی تغذیه ای امروزی که آمیزه ای جالب توجهی را تحت عنوان مدیریت تغذیه ای به وجود آورده اند که با کاربرد علمی این برنامه ها در مزارع دامپروری و با سود آورنمودن این بخش تولیدی برای سرمایه گذاران این واحد ها که زمینه ی مطمئنی در رابطه با تضمین اقتصادی فعالیتشان فراهم می آورند . مدیران مذبور عمده علت موفقیتشان را علم وعلاقه به زمینه ی مورد فعالیت و تحت نظر گرفتن نکات ریزی می دانند که اگر چه ساده و عملی هستند ولی اغلب از دید افراد پنهان مانده و یا به مورد اجراگذاشته نمی شوند . در ذیل به تعدادی از آنها که می توانند در زمینه ی تغذیه کاربردی گاوهای شیری مفید و سودمند باشند که اشاره می شود   نکات عمومی در تغذیه گاوهای شیری : ۱- گاوها را بر اساس مرحله ی شیرواری یا میزان تولید که دسته بندی نموده و و بر اساس نیازهایشان تغذیه نمایند . ۲- در طول سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل شده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده نماید استفاده کنید . ۳- جهت مصرف حداکثر میزان خوراک اختصاصی که خوش خوراکی جیره مد نظر بوده و برای این منظور از اقلام خوراکی متنوع و با کیفیت خوب استفاده نمایید . ۴- دستگاه گوارش گاوها از قسمت های بسیار فعال بدن هستند برای کار بهتر این دستگاه از دادن مواد معین غافل نباشید . ۵- دفعات خوراکی دادن به گاوها را تنظیم نموده و مطابق برنامه عمل نمایید . ۶- گاوها علاقه خاصی به استفاده از علوفه های تازه و آب دار دارند که در صورت در دسترس و ارزان بودن در تغذیه ی آن را به کار ببرید . ۷- ترکیبات مواد مغذی اقلام خوراکی متنوع و متغییر است . با آنالیز آزمایشگاهی آنها از اجزای مواد مغذی جیره ی فرموله شده اطمینان حاصل نمایید . ۸- آب تمیز که سالم و گوارا به صورتی دائمی در اختیار گاوها قرار دهید ۹- شرایط محیطی مناسبی به خصوص در فصول تابستان و زمستان برای گاوها فراهم نمایید . ۱۰- هر گونه تغییری در جیره ی غذایی را به تدریج به انجام برسانید . ۱۱- از جیره های مخلوط استفاده کنید (کنسانتره -علوفه ) ۱۲- ضمن خشبی بودن علوفه ی مصرفی که قلعه های خرد شده علوفه ریز باشد . ۱۳- تدابیر لازم جهت به حد اقل رسانیدن تلفات خوراک را به عمل آورید . ۱۴- جهت اطمینان از میزان کافی خوراک مصرفی در جیره حد اطمینان را مد نظر بگیرید . ۱۵- ضمن اختصاص دادن گارگران دلسوز و وظیفه شناس جهت رسیدگی به تغذیه گاوها کارگران این بخش را به دفعات عوض نکنید . ۱۶- تغذیه از موارد بودار را در ۵/۰ تا ۲ ساعت قبل از شیر دوشی یا بعد از شیر دوشی به انجام رسانید ۱۷- علوفه را به مدت طولانی ذخیره ننموده و در موقع مصرف از عدم وجود کپک و قارچ زدگی و اجسام خارجی مطمئن شوید . ۱۸- برای مقابله با عوارض مصرف جسم خارجی احتمالی مگنت یا آهن ربا به حیوان بخورانید . ۱۹- برنامه ی مبارزه با انگل ها به خصوص انگلهای دستگاه گوارش را با جدیت پی گیری کنید . ۲۰- در موقع استفاده از جیره های حاوی ذرات ریز یا آردی به منظور بازده بهتر خوراک مصرفی و جلوگیری از ضایعات تنفسی از مواد خیس کننده و چسباننده نظیر چربی یا ملاس استفاده کنید . تغذیه ی دوره ای گاوهای شیری : تغذیه ی دوره ای یا مرحله ای عبارتست از طراحی برنامه های تغذیه ای گاوها براساس میزان تولید - مصرف غذا - تغییر وزن بدن و زایمان . ترتیب تولید در گاوهای شیری به صورت زیر می باشد : ۱- دوره ی اوج شیر دهی ۲- دوره ی افزایش اندوخته های بدن (افزایش وزن ) . ۵و۴- دوره ی خشک (۲ ماه پایانی آبستنی ) بر اساس پنج مرحله تولید حیوان به شرح زیر می باشد : ۱- از هنگام زایمان تا ۸۰ روز بعد از آن ۲- ۸۰ تا ۲۰۰ روز بعد از زایمان ۳- ۲۰۰ تا ۳۰۵ روز بعد از زایمان ۴- ۴۵ تا ۶۰ روز قبل از زایمان ۵- گروه گاوهای که دوره خشکی آنها رو به اتمام است با توجه به این مراحل برنامه های تغذیه ای اختصاصی جهت تولید بیشتر و نگهداری سالم گاوهای شیری اعمال می گردد : ۱- برنامه های تغذیه ای در مرحله اول تولید : پس از زایش تولید شیر به سرعت افزایش می یابد و در ۶ تا ۸ هفته به بیشترین مقدار می رسد اما مصرف غذا نسبت به نیازهای تولیدافزایش نمی یابد به گونه ای که بیشترین مقدار مصرف ماده ی خشک ۱۲ تا ۱۵ هفته پس از زایش خواهد بود از این رو بیشترین ماده گاوهای شیرده برای ۸ تا ۱۰ هفته در حالت تعادل منفی انرژی خواهند بود . گاوهای پر شیر احتمالاً تا هفته ی بیستم و یا بیشتر در تعادل منفی انرژی خواهند بود . گاو شیر ده کمبود انرژی دریافتی برای تولید شیر را از اندوخته های بدن تامین کرده و در این دوره از وزن آن کاسته می شود دوران بحرانی تغذیه ی گاوهای شیر ده از زمان زایش تا اوج شیر دهی است . هر کیلوگرم افزایش شیر در این دوره ۲۰۰ کیلوگرم شیر بیشتر در کل دوره ی شیر دهی را در پی خواهد داشت . در این دوره رعایت نکات ذیل ضروری است : - از تغییرات ناگهانی و سریع جیره که موجب ناراحتی های گوارشی می شود خود داری نموده و تغییرات تدریجی را دست کم دو هفته پیش از زایش آغاز نمایید . - از افزایش کنسانتره تا موقع برطرف شدن تنش های مربوطه به زایش خودداری نموده و سطح آن را در حدی نگهدارید که گاو شیر ده با دریافت حداقل مقدار ADF (۱۸ تا ۱۹ درصد ) ضمن بر خورداری از سلامتی دستگاه گوارش شیر با کیفیتی نیز تولید کند . میزان مصرف کنسانتره نباید بیش از ۵/۲ درصد وزن بدن باشد . تعداد دفعات تغذیه ای کنسانتره باید افزایش یافته و هر بار با مقدار اندکی کنسانتره تغذیه شود . - دقت کافی در مورد تامین مواد مورد نیاز گاو شیر ده و نسبت صحیح آن با انرژی که میزان قابل توجهی از آن از اندوخته های چربی بدن تامین می شود اعمال نمایید در این مرحله از مواد ازته ی غیر پروتیینی با تجزیه ی کم در شکمبه استفاده کنید . - با استفاده از علوفه های مرغوب و باکیفیت خوب و عوامل اشتها آورمصرف ماده ی خشک را افزایش دهید . - سعی کنید علوفه های مورد تغذیه به قطعات ریز خرد نشوند و در صورت الزام از چنین علوفه هایی برای حفظ تعادل PH شکمبه و کاهش اسیدوز و دیگر ناراحتی های گوارشی بافرهای شیمیایی نظیر بی کربنات سدیم استفاده کنید . - عوامل استرس زا نظیر واکسیناسیون سم چینی حمام ضد کنه و….. را به بعد از سپری شدن اوج شیر دهی موکول کنید . - استفاده از مکمل نیاسین که ممکن است از دوره ی خشک آغاز شده باید برای گاوهای پر شیر ادامه یابد در این حالت مصرف غذا احتمالاً بیشتر و احتمال بروز کنیوز کمتر خواهد بود . - با تغذیه ازمکمل های پر انرژی نظیر چربی و ملاس مصرف انرژی را بالا ببرید . ۲- مدیریت تغذیه ای در مرحله دوم شیر دهی : در این دوره گاو مرحله حساس پیک (peak) با حداکثر تولید را سپری کرده و واکنش های حیوان به حالت عادی برگشته و می تواند در صورت برخورداری از جیره ی متوازن توانایی های تولیدی خویش را بروز دهد . در این مرحله مدیریت گاوداری گاوهای مورد نظر را از لحاظ وضعیت بدنی بررسی نموده و در صورت برخورد با موارد غیر عادی نظیر رشد بی رویه گاوها و یا لاغری بیش از حد آنها درصدد اصلاح جیره بر آیید . ۳- مدیریت تغذیه ای در مرحله آخر شیر دهی : مدیریت تغذیه ای گاوهای شیرده در این مرحله آسان تر از مراحل دیگر است زیرا در این مرحله مصرف مواد غذایی بیشتر از نیازهای تولید شیر بوده تولید شیر رو به کاهش است . نکاتی که مد نظر مدیریت گاوداری باید باشد عبارتند از: - کاهش وزن ایجاد شده در آغاز دوره ی شیر دهی باید به گونه ای جبران شود که گاودر آغاز دوره ی خشک از وزن مناسبی برخوردار باشد . - حداکثر کوشش در رابطه با تداوم شیر دهی در حد امکان به عمل آید . - تلیسه های جوان نیازهای ویژه ای برای رشد دارند . بنابر این برای ایجاد رشد در تلیسه ۲ ساله ۲۰ درصد و برای تلیسه های ۳ ساله ۱۰ درصد از مواد غذایی بیشتر از تعداد مورد نیاز برای نگهداری منظور شود . - با توجه به تقاضای کم مواد مغذی می توان نسبت علوفه به کنسانتره را افزایش داده و با استفاده از ترکیبات ازت دار غیر پروتئینی هزینه های غذایی را کاهش داد . - جهت خشک کردن گاوها در پایان این مرحله میتوان غذا و آب مصرفی را محدود نمود . ۴- مدیریت تغذیه ای گاوهای خشک : به منظور آماده سازی گاو برای شیر دهی بعدی باید یک دوره ی خشک در نظر گرفته شود . با در نظر گرفتن یک دوره ی خشک ۶۰ روزه تولید شیردهی بعد برای بیشتر ماده گاوها بهینه خواهد بود . .اگر دوره ی خشک کمتر از ۴۰ روز باشد بافت پستان زمان کافی برای بازسازی نداشته و در نتیجه تولید شیر در شیر دهی ایده آل نخواهد بود . اگر دوره ی خشک بیش از ۷۰ روز باشد گاوبیش از اندازه چاق می شود درحالی که تولید شیر در شیر دهی بعد بیشتر نبوده و دشواری چاقی نیز در پی خواهد آمد . گفته می شود که بازدهی مصرف انرژی برای بافت سازی به هنگام شیر دهی بیشتر از دوره ی خشک است از این رو باید کوشش کرد که کاهش وزن گاو در هفته های پایانی شیر دهی جبران گردد . بدین ترتیب افزایش وزن ماده گاو در دوره خشک بیشتر مربوط به رشد جنین خواهد بود . مواردی که در این مرحله در زمینه تغذیه ی گاوها در نظر می باشند عبارتند از : - مصرف کلسیم باید به کمتر از ۱۰۰ گرم در روز محدود شود و هم زمان فسفر کافی در اختیار گاو ها قرار گیرد ( ۳۵ تا ۴۰ گرم فسفر در روز برای نژادهای بزرگ) کلسیم بیشتر به ویژه اگر جیره از نظر فسفر کمبود داشته باشد احتمال بروز تب شیر را افزایش خواهد داد . - اگر علوفه کمبود سلنیوم دارد باید روزانه ۳ تا ۵ میلی گرم سلنیوم به علوفه اضافه کرد . اگر مصرف ویتامین E در خوراک زیاد نباشد موجب جفت ماندگی می شود . - از تغذیه ی زیاد مواد معدنی باید خودداری کرد (به ویژه مخلوط بافر های نمک های سدیم ) و مصرف نمک طعام را باید به حداکثر ۲۸ گرم در روز محدود نمود . مصرف زیاد نمک موجب نگهداری آب در بدن و ایجاد خیز یا ادم در برخی گاوها به ویژه تلیسه های شکم اول می شود . منبع :سایت دام آوران ایران


//