در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

ویژگی های بک گاو شیری خوب

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

بیماری کوکسیدیوز

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کلی باسیلوز

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

اکتینومیکوزیس در گاو

بیماری مارک

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری گامبور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

آبگرمکن خورشیدی

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

هیتر پاتیو

جت هیتر

کوره هوای گرم (کابینتی)

جت هیتر سری G

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

صادرات دام زنده آزاد شد

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

بیماری سل مرغی در طیور

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

قانون توزیع عادلانه آب

تراژدی کشتار دام مولد

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

ورم پستان

بیماری کتوز در دام

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

لنگش در دام

مشکلات زایمان

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

اسپری جدید پستان گاو

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

بیماری برونشیت در طیور

نیاز شدید گاو به استراحت

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

ال کارنیتین چیست

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

فرم تاییدیه حقابه

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

منابع ذخیره ای آغوز

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

ضدعفونی مرغداری

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان

نقش پروتئین در حل مشکلات طیور

قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

سالمونلوز و سقط جنین دام

تغذيه مرغ تخم گذار

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

کتاب جامع نظام دامپروری

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

چرا گرماتب بهینه است؟

دستور العمل طیور 1400

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

بیماری های مهم قرنطینه ای

مرغ ارزان می شود؟

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

دعوت به همکاری

تغذیه گاو خشک و انتقالی

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

تب شیر در گاو

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

مشکل لنگش در گاو و گوساله

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

تکنيک انتقال جنين در گاو

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

تخم مرغ و خواص آن

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نقش پرتئینها در طیور

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

علل همشکل نبودن گله

کنترل کوکسیدیوز

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

روغن ذرت

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

گالیم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

بیماری یون

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

جفت ماندگی در گاو های شیری

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

پرورش ماهی در آسمان

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

فلج شدن گاو پس از زایمان

پیکا یا گند خواری

سندرم آسیت

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

مولتی آنزیم

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

آنزیم در طیور

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

مرغ

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

03 آذر 1400 | 10:15 اخبار

ایسنا/مرکزی در جریان تهیه گزارش "اینجا، سایه گرانی از گرانفروشی سنگین تر است" که ۲۹ آبانماه بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی قرار گرفت، یک تولیدکننده و فروشنده مرغ در ساوه مواردی را مطرح کرد که نگران کننده بود، مواردی که با شعار "تامین امنیت غذایی" در تناقض است!

"محمد عبداللهی" با تاکید بر اینکه تلفات ۱۰ درصدی در یک واحد مرغداری در نتیجه تولید مرغ، طبیعی است، به موضوع مهمی اشاره کرده بود و آن اینکه متاسفانه در ماه‌های اخیر میزان تلفات در مرغداری‌ها به بیش از ۵۰ درصد رسیده است و علت آن شیوع بیماری در دوران جوجه‌ریزی و پس از وزن‌گیری مرغ و کیفیت پائین واکسن‌هاست.

وی گفته بود: در گذشته مرغ‌های مادر تنها ۴۵ تا ۵۰ هفته برای تولید جوجه نگهداری می‌شدند اما هم اکنون این زمان به بیش از ۱۰۰ هفته افزایش یافته و مرغ مادری که ۱۰۰ هفته در تولید جوجه از آن استفاده می‌شود به دلیل مصرف بالای دارو، جوجه بیمار تولید می‌کند و مرغداران نیز اقدام به جوجه ریزی در چنین شرایطی می‌کنند و بر اثر مقاوم شدن جوجه به دارو، هیچ داروی دیگری در فرآیند تولید مرغ بر روی او اثر نکرده و نهایتا با گذشت زمان تلف می‌شوند.

وی همچنین از تلفات قابل توجه در دو مرغداری ساوه خبر داده و گفته بود: در یکی از مرغداری‌های شهرستان ساوه چندی پیش در یک شب حدود ۶ هزار قطعه مرغ ۳۷ روزه که تازه شروع به وزن‌گیری کرده بود بر اثر بیماری تلف شدند و ناگزیر به فروش مرغ یک کیلویی شد. یک مرغداری ۱۴ هزار قطعه‌ای دیگر نیز بالغ بر ۶۰ درصد تلفات داد که علت آن نبود واکسن با ایمنی بالا و مناسب است.

نظر به اهمیت موضوع و بررسی دقیق علت افزایش تلفات در فرآیند تولید مرغ و نیز ارائه راهکارهای پیشگیرانه با دو تن از تولیدکنندگان مرغ در ساوه و نیز رئیس دامپزشکی شهرستان گفتگویی ترتیب دادیم تا با ایجاد حساسیت بیشتر در بین تولیدکنندگان و مسئولان از افزایش تلفات جلوگیری بعمل آمده و با عرضه متناسب با تقاضای این کالا در این شهرستان، کمبودی در بازار احساس نشود.

تاکنون تلفات 60 درصدی را تجربه نکرده بودم

در همین رابطه "محمود واحدی" یک تولیدکننده مرغ در ساوه که مالک مرغداری گوشتی ۵۰ هزار قطعه‌ای واقع در روستای یولاق بخش مرکزی این شهرستان است در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در طول ۳۰ سال فعالیت خود در صنعت مرغداری تاکنون هیچگاه تلفات ۵۰ تا ۶۰ درصدی را تجربه نکرده بودم اما متاسفانه با وجود اینکه روستای یولاق یک منطقه پاک و عاری از هرگونه آلودگی است شاهد تلفات سنگین پس از جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها هستیم.

وی در ادامه علت تلفات بالای مرغداری‌ها را بیمار بودن مرغ مادر یا پائین بودن کیفیت واکسن دانست و افزود: به نظر می رسد واکسن‌ها قدرت مهار بیماری مرغ مادر را ندارند و با بیمار شدن مرغ مادر، ویروس در تخم مرغ باقی مانده و پس از تبدیل شدن به جوجه، جوجه‌ها نیز ضعیف و بیمار می شوند و نهایتا پس از مدتی از بین می‌روند.

وی در خصوص نوع بیماری که منجر به افزایش تلفات می‌شود، نیز گفت: مطالعات و تحقیقاتی که به عنوان یک فعال در صنعت مرغداری انجام دادم نشانگر آن است که این بیماری "پاراتیفوئید" بوده که یک بیماری مشابه "سالمونلا" است و در کتابی که مطالعه می‌کردم نوشته شده بود این بیماری در جمعیت مرغ مادر وجود دارد و به قدری حاد و کشنده است که در همان دو هفته اول جوجه ریزی تا ۶۰ درصد تلفات می‌گیرد و واکسن‌هایی که در حال حاضر تزریق می‌شود قدرت پیشگیری لازم و درمان برای جلوگیری از این میزان تلفات را ندارد.

مرگ 27 هزار جوجه در یک دوره!

واحدی در ادامه با اشاره به جوجه ریزی ۴۰ هزار قطعه‌ای در این مرغداری طی دوره گذشته اظهار کرد: شیوع بیماری موجب شد تا از این میزان جوجه ریزی، ۲۷ هزار قطعه از بین برود و خسارت سنگینی به مرغداری وارد شود و یک مرغدار ۷۰ ساله با تجربه ۳۰ ساله در عرصه مرغداری را بیچاره کرد.

وی بیان کرد: بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارو برای درمان جوجه‌ها شد، اما با این وجود با گذشت ۱۰ روز از جوجه‌ریزی تلفات آغاز شد و حدود ۱۳ هزار مرغ از ۴۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی شده باقی ماند. در دوره گذشته نیز مرغ‌های ۳۷ روزه از بین رفتند و ناگریز به معدوم کردن آنها شدیم.

وی در ادامه گفت: مرغ هایی که از تلفات جان سالم به در بردند به وزن یک کیلو و ۷۰۰ گرم رسیده بودند و از مسئولان خواستیم که آنها را با همین وزن راهی بازار مصرف کنیم تا از درگیری بیشتر سایر مرغ‌ها و معدوم شدن آنها جلوگیری شود که متاسفانه قبول نکردند و حتی اجازه خروج مرغ از ساوه را نیز ندادند، اما با پیگیری‌های صورت گرفته از طریق مسئولان اجرایی و قضائی، بخشی از این مرغ به بازار مصرف ساوه وارد و مابقی نیز به اراک ارسال شد.

روزی دو هزار مرغ راهی چاه تلفات می شوند!

واحدی افزود: از سال ۱۳۸۲ اقدام به حفر چهار حلقه چاه برای معدوم کردن تلفات احتمالی مرغ کرده بودم که تاکنون نیازی به معدوم کردن نبود اما امسال و بویژه در این چند دوره اخیر روزانه حداقل دو هزار قطعه مرغ به دلیل تلفات راهی چاه شد. درگیری این بیماری علاوه بر تلفات منجر به کاهش وزن مرغ تولیدی نیز می‌شود که اگر به موقع به بازار عرضه نشود خسارت بیشتری وارد خواهد شد.

وی به بیان راهکاری برای جلوگیری از کاهش تلفات اشاره کرد و گفت: کارشناسان دامپزشکی علاوه بر معاینه دقیق مرغ مادر باید نظارت و معاینه دقیق و مستمر را در مرغداری‌ها دنبال کنند تا به محض درگیری مرغ با ویروس و بیماری، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند. باید مرغ‌های مادر به طور مستمر خون گیری شوند و اگر بیمار بودند از چرخه تولید تخم مرغ و جوجه خارج شوند چرا که ویروسی که وارد بدن مرغ مادر می‌شود به مابقی مرغ‌های مادر و تخم مرغ و نهایتا جوجه سرایت می‌کند.

خطری که بازار مرغ را تهدید می کند

این تولیدکننده مرغ در ادامه گفت: پایش مستمر مرغ‌های مادر و نیز بررسی دقیق کیفیت واکسن‌ها با شناخت دقیق نوع بیماری می‌تواند مانع از تلفات شود. هزینه‌های قیمت تمام شده تولید مرغ افزایش چشمگیری دارد و این میزان تلفات علاوه بر از بین رفتن سرمایه‌های ملی موجب بیچاره شدن مرغدار شده و مرغدار دیگر انگیزه‌ای برای ادامه کار ندارد و در نهایت، ادامه این روند منجر به کاهش عرضه این محصول پرمصرف در بازار خواهد شد.

وی بیان کرد: اگر تلفات ناشی از بیماری کاهش یابد این مرغداری ۵۰ هزار قطعه‌ای به تنهایی قادر است در یک دوره جوجه ریزی بالغ بر ۱۵۰ تن مرغ تولید و روانه بازار مصرف کند و علاوه بر تامین نیاز بازار و ایجاد تعادل در قیمت، محصول با کیفیت و با وزن مناسب و عاری از هرگونه آلودگی را تولید کند.

 نیوکاسل فوق حاد تلفات را چند برابر کرده است

"عباس عبداللهی" دیگر تولیدکننده مرغ در ساوه که مالک مرغداری گوشتی بالغ بر ۲۰ هزار قطعه‌ای واقع در روستای انجیلاوند بخش مرکزی این شهرستان است نیز به ایسنا، اظهار کرد: شیوع ویروس "نیوکاسل فوق حاد" موجب شده است که میزان تلفات در مرغداری‌ها چند برابر شود و خسارت جدی به تولید و بازار مصرف را با چالش مواجه کند.

کیفیت پایین جوجه های تولیدی و کمبود مرغ مادر!

وی در ادامه به کیفیت پائین جوجه‌های تولیدی اشاره کرد  او افزود: در دوره گذشته جوجه‌ریزی، پس از انجام آزمایش متوجه شدیم که مرغ مادر مبتلا به بیماری نیوکاسل فوق حاد و آنفلوانزا شده است و در خون جوجه‌ها این ویروس وجود داشت.

وی گفت: به دلیل کمبود مرغ مادر، امکان حذف آنان وجود ندارد و اکثرا بیمار هستند در حالیکه مرغ مادر باید سالم باشد و به مقدار کافی در کشور وجود داشته باشد تا بتوان مانع انتقال ویروس مرغ‌های مادر با سن بالا و بیمار به جوجه‌ها شد.

عبداللهی با اشاره به اینکه در ساوه با وجود فعالیت دهها مرغداری، مرغ مادر وجود ندارد، گفت: مرغداران ساوجی معمولا جوجه‌ها را از مرغ‌های مادری که در شهرهای شمالی کشور، تولید می شود تهیه می‌کنند که در چند دوره اخیر اکثرا آلوده و بیمار بوده اند.

50 درصد تلفات ظرف 4 روز!

وی بیان کرد: دوره جدید جوجه‌ریزی در این مرغداری با ۲۶ هزار قطعه و با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۵ میلیون تومان آغاز شد و پس از گذشت ۳۴ روز از جوجه‌ریزی، ظرف مدت چهار روز با ۵۰ درصد تلفات مواجه شدیم و کمتر از ۴۰ درصد مرغ ها روانه بازار مصرف شدند در نتیجه با وجود هزینه‌هایی که برای تولید صورت گرفت بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.

آلودگی جوجه ها ارتباطی به ساختار مرغداری ندارد/خون مرغ مادر آلوده است

این تولیدکننده مرغ با اشاره به کیفیت پائین داروهای مورد نیاز طیور گفت: باید کیفیت جوجه‌های تولیدی و داروها را افزایش داد.  متاسفانه در چند سال اخیر کیفیت آنها کاهش یافته است. باید دارویی که به مصرف مرغ می‌رسد منجر به بهبود حال او شود و تلفات را کاهش دهد اما با وجود مصرف دارو و واکسن، انگار آب خالی به مرغ تزریق می‌شود. با وجود اینکه هر سه روز یکبار واکسن نیوکاسل تزریق و تکرار می‌شد اما متاسفانه نتیجه ای نداشت و همچنان این بیماری تلفات می‌گرفت.

وی بیان کرد: مسئولان دامپزشکی اعلام می‌کنند که عدم رعایت قرنطینه در مرغداری موجب شیوع بیماری می‌شود در حالیکه در مرغداری گوشتی هیچ ترددی صورت نگرفته و درب مرغداری همواره بسته و مسائل بهداشتی و قرنطینه کاملا رعایت می‌شود. آلودگی جوجه ها ارتباطی به ساختار مرغداری ندارد و این آلودگی از خون مرغ مادر منتقل می‌شود.

تشدید تحریم ها مساوی بی کیفیت شدن واکسن ها!

عبداللهی به تجربه تلفات بالای مرغ در سال ۱۳۹۱ نیز اشاره کرد و گفت: تجربه نشان داده که هر وقت تحریم‌ها تشدید می‌شود واکسن‌ها بی‌کیفیت شده و تاثیری ندارد. این اتفاق در سال ۱۳۹۱ به دلیل تشدید تحریم‌ها صورت گرفت و امسال نیز تکرار شد. مواد اولیه واکسن از خارج از کشور تامین می شود و با بالا رفتن تحریم‌ها واکسن نیز بی‌کیفیت شده و تاثیری ندارد.

برای بررسی ادعای مرغداران ساوجی مبنی بر بیمار بودن مرغ‌های مادر و جوجه‌ها و نیز پائین بودن کیفیت واکسن‌ها به سراغ دامپزشکی شهرستان ساوه می رویم تا ضمن طرح موضوع، راهکارهای عملی برای جلوگیری از این میزان خسارت را جویا شویم.

رئیس شبکه دامپزشکی ساوه با تائید این مطلب که احتمال مشکل داشتن مرغ‌های مادر وجود دارد، در اینباره به ایسنا گفت: تعداد مرغ های مادری که در کشور وجود دارد بسیار زیاد است و این احتمال وجود دارد که تعدادی از آنها بیمار باشند یا مشکل داشته باشند، گرچه در ساوه مرغ مادر وجود ندارد و مرغداران از سایر نقاط کشور این نیاز خود را تامین می‌کنند.

پایین بودن کیفیت واکسن پذیرفتنی نیست

"داوود سرمدی" در خصوص کیفیت واکسن‌هایی که در صنعت مرغداری مورد استفاده قرار می‌گیرد، نیز گفت: واکسن‌های وارداتی با ثبت سفارش شرکت‌ها انجام شده و پس از وارد شدن به کشور تست می شوند و مورد آزمایش قرار می‌گیرند و با تائید سازمان دامپزشکی مجوز ورود به چرخه تولید داده می‌شود، پس ادعایی که برخی مرغداران در خصوص کیفیت پائین واکسن مطرح می‌کنند، پذیرفتنی نیست.

تلفات بالا نتیجه عدم رعایت قرنطینه است

وی در خصوص دلایل تلفات بالا در مرغداری‌ها گفت: یکی از دلایل تلفات بالای مرغ به ساختار مرغداری‌ها و عدم رعایت قرنطینه کامل بر می‌گردد. حتی با وجود جوجه ریزی عاری از هرگونه آلودگی و تزریق واکسن با کیفیتی که مرغداران از آن سخن می گویند، وقتی قرنطینه رعایت نشده و ساختار مرغداری بهداشتی نباشد احتمال آلودگی و بیماری وجود دارد. حتی خودرویی که نهاده حمل می‌کند و بدون رعایت موازین بهداشتی وارد مرغداری می‌شود می‌تواند ناقل بیماری و آلودگی باشد.

سرمدی افزود: در گذشته اگر یک مرغداری براثر شیوع بیماری در چند دوره تلفات زیاد می‌داد اجازه داشت که پس از حداکثر ۲۰ روز اقدام به جوجه‌ریزی کند اما به دلیل رعایت بهداشت و جلوگیری از تلفات در دوره‌های بعدی طبق دستورالعمل جدید، این مدت به ۴۲ روز افزایش یافته است و باید به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری و درگیری سایر مرغداری‌ها، رعایت شود.

مشاهده نیوکاسل و برونشیت در مرغداری‌های ساوه

وی بیان کرد: بیماری‌های متعددی موجب درگیری مرغداری‌ها و تلفات بالا می‌شود که می‌توان به نمونه‌هایی نظیر نیوکاسل، برونشیت و آنفلوانزا اشاره کرد که سویه‌های مختلفی نظیر سرماخوردگی دارد و بیشترین تلفات، مربوط به بیماری نیوکاسل است. البته طبق بررسی‌های بعمل آمده و آزمایشاتی که انجام شده است دو بیماری نیوکاسل و برونشیت در مرغداری‌های ساوه مشاهده شده است.

این مقام مسئول در دامپزشکی ساوه رعایت قرنطینه و بهداشت را عامل مهمی برای کاهش تلفات دانست و افزود: مراودات و تردد بین مرغداری‌ها در سایه عدم رعایت موازین بهداشتی موجب درگیری بیشتر و در نتیجه تلفات بالا خواهد شد که توصیه می‌شود مسائل بهداشتی و کنترل ورود و خروج به طور دقیق رعایت شود.

وی بیان کرد: رعایت فاصله جوجه ریزی مناسب براساس دستورالعمل جدید در مرغداری‌هایی که تلفات بالا می‌دهند نیز عاملی برای کاهش تلفات خواهد بود. چرا که امکان انتقال ویروس از طریق هوا و باد نیز وجود خواهد داشت.

سرمدی در ادامه گفت: در هر مرغداری حضور یک دامپزشک الزامی است و با فعالیت ۶ درمانگاه و دو تعاونی مرغداری در سطح شهرستان، تمامی مرغداری‌ها با شروع جوجه‌ریزی اقدام به انعقاد قرارداد با درمانگاه یا تعاونی برای حضور دامپزشک می‌کنند تا بر روند تولید و نحوه مصرف دارو و بررسی تلفات با نمونه‌گیری و آزمایشات تا زمان بارگیری برای کشتار و عرضه در بازار نظارت شود. همچنین بازدید مستمر بازرسان دامپزشکی انجام می شود و خوشبختانه تاکنون آنفلوانزای فوق حاد در سطح استان مرکزی مشاهده نشده و بیشترین درگیری مربوط به بیماری نیوکاسل است.

فعالیت 65 مرغداری در ساوه

وی در ادامه گفت: در حال حاضر حدود ۶۵ مرغداری با ظرفیت جوجه ریزی بطور میانگین سالانه چهار الی پنج میلیون قطعه در ساوه فعال هستند است که در دوره‌های متعددی جوجه ریزی دارند.

سرمدی با اشاره به اینکه اصلی‌ترین دلیل کمبود مرغ کاهش میزان جوجه ریزی است، گفت: اگر میزان تولید مرغداری‌ها با روال عادی صورت گیرد هیچ کمبودی در بازار مرغ احساس نخواهد شد، البته شیوع بیماری‌ها در کاهش میزان تولید بی‌تاثیر نیست.

به گزارش ایسنا، به گفته مسئولان و تولیدکنندگان، اگر مرغداری‌های ساوه تلفات نداشته باشند این شهرستان قادر است علاوه بر تامین نیاز ساوه مرغ مورد نیاز بسیاری از شهرهای همجوار را نیز تامین کند و هیچ کمبودی در عرضه وجود نداشته باشد ولی به گفته یکی از تولیدکننده ها با کاهش میزان تولید، در برخی روزها ۷۰ مغازه عرضه مرغ در این شهرستان تنها ۱۰۰ کیلو مرغ سهمیه داشتند که آن هم در مدت زمانی کوتاهی حدودا ۱۰ دقیقه به فروش می‌رسد و بخشی از مردم حتی با وجود تشکیل صف‌های طولانی موفق به خرید نمی‌شوند.

همان طور که در این گزارش و سایر گزارش‌های مرتبط با حوزه تولید مشاهده می‌شود، نظارت بسیار قوی تر و جدی تر، حلقه مفقوده یا ضعیف در فرآیند تولید است که منجر به معیوب شدن چرخه تولید محصول بویژه محصولاتی که با سلامت و جان مردم سر و کار دارد، می‌شود.

فارغ از اینکه آیا مصرف مرغ بیمار تهدیدی برای سلامت و تغذیه سالم مردم خواهد شد یا نه، نظارت دقیق و مستمر از ابتدای چرخه تولید تا مصرف و ارتقای ضریب بهداشتی در مرغداری‌ها و رعایت قرنطینه کامل از سوی مرغداران در شرایطی که ویروس‌های تهدید کننده طیور با جهش و سوش جدید می‌توانند آسیب جدی به این صنعت برساند، قطعا مانع بروز اتفاقات این چنینی می شود. موضوعی که تحقق آن نیازمند عمل تولیدکنندگان، کارشناسان و مسئولان و اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز خسارت به تولید است.

شرایطی که صنعت مرغداری در حال حاضر با آن درگیر است، علاوه بر وارد کردن فشار به مردم و سفره های آنها، صنعت مرغداری را که به دلیل سروکار داشتن با یک محصول بسیار حساس، در بهترین شرایط اقتصادی کشور نیز ممکن است از تلفات محصول در امان نباشد، در تنگناهایی بسیار سخت تر و پیچیده تر از قبل قرار داده و علاوه بر ضربه زدن به اقتصاد مرغداری، اقتصاد خانوارها را نیز دچار مشکلات عدیده می کند.


//