ادامه واردات نهادههای دامی به کشور از بندر امام
نرخ جوجه یکروزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد میشود
عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ
برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمیدهد
بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان
برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی
۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد
قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه
عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری
تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد
تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود
سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای
انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه میشود
راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور
پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات
تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید
دستهای پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش دادهاند
ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد
قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید
«گران» برای مصرفکننده، «زیان» برای تولیدکننده
حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است
استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور
قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده
اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟
مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات
تأمین 65 درصد نهادههای کشاورزی از سامانه بازارگاه
تخم مرغها روی دست مرغداران ماندند
آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟
عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد
کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی
قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت
نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟
قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد
بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟
گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم
مروری بر نیازهای پروتئینی طیور
نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی
چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست
واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد
تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور
گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است
ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی
حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار
عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ
اندام های حرکتی گاو (دست و پا)
کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور
کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمتها شکسته میشود
کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار
قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است
زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ
مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمیدهد!
هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده
کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است
کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید
جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا
قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد
مهمترین افزودنی های خوراک طیور
قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد
اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰
با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد میشود
واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود
مخالفت تشکلهای صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه
اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین
قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب
انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور
بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب
6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان
جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت
اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهادههای دامی منجر میشود
گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید
آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان
کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز
موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم
گلایههای دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهادهها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا میآید؟
۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استانها ارسال میشود
بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی
ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم
اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی
واردات نهادههای دامی ۲۰ درصد افزایش یافت
مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر
«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی
مزایده «گاوداری» ایرانخودرو + عکس جزئیات مزایده
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت
بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن
عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب میزند
استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت
نمیدانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!
انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار
زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود
نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور
کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود
صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده
شاخص قیمت تولید مرغداریهای صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت
تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداریها
ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا میبرند؟
تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی
مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور
تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور
حکایت تخم مرغهای وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته
قطعه بندی مرغ در فروشگاهها مجاز میشود
پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو
صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است
دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایهها
حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران
تکنیکهای واکسیناسیون برای طیور
قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب
٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی
نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور
ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی
پرورش ماهی قزل آلا از صفر تا صد
قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد
تأیید عرضه گوشت اسب و الاغ / میزان عرضه نگران کننده نیست
دما و رطوبت استاندارد در مرغداری
مهم ترین منابع خوراک دام و طیور کدام است؟
مشکلی برای جوجه مورد نیاز کشور نداریم/ مرغ آرین کاملاً ایرانی است
کاربردهای دوازده گانه نمک در مزارع پرورش قزل آلا
بررسی دو دلیل افزایش قیمت مرغ/سیاست فعلی کشورها ذخیره سازی است
روش های کاهش مصرف انرژی و هزینه ها در مرغداری
ملاحظات مدیریتی و تغذیه ای برای کاهش تنش حرارتی در گاوهای شیری
زمان ارزان شدن قیمت مرغ اعلام شد
استخراج خاویار بدون مرگ ماهی توسط محققان آلمانی
ضریب تبدیل در واحدهای صنعت طیور کاهش یافت
دادههای مرکز آمار با شرایط میدانی همخوانی ندارد/ نرخ واقعی دام زنده ۱۲۶ هزار تومان است
تقاضا برای خرید مرغ ۲۵ درصد کاهش یافت
فواید مخمر سلنیوم در تولید طیور
دستکاری های تغذیه ای برای بهبود سلامت جوجه های گوشتی
4 محموله کشتی غلات و دانه روغنی دیگر از اوکراین صادر شد
گوشت و فرآوردههای آن را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنید
سندرم افت تولید تخم مرغ EDS و تاثیرات آن بر اقتصاد پرورش طیور
قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید/ تخممرغ دست تولیدکنندگان مانده است
اثرات استرس گاوی بر شیردهی و تولیدمثل گاوها
زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران
کاهش قیمت مرغ ادامه دار خواهد بود؟
طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک
آخرین جزئیات صادرات دام زنده/ قیمت مرغ همچنان در ریل نزولی
افت سرانه مصرف، تولید مرغ را ۳۵ درصد کاهش داد
تخممرغ ترکیه از ایران به افغانستان و عراق صادر میشود
صادرات دام آزاد شده اما تعرفه آن سنگین است
تصمیم استاندار در تعیین قیمت مرغ موجب دلگرمی مرغداران می شود
افزیش قیمت تخم مرغ در میان تایید و تکذیب ها
تلفات ناشی از نهاده بیکیفیت نداشتهایم
قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ بیش از ۵۰ هزار تومان است
شرمنده مرغداران و دامداران هستیم
استراتژی های جدید برای گاو نزدیک زایمان
جوجه ریزی آبان به ۱۲۴ میلیون قطعه میرسد
ممنوعیت فروش مرغ منجمد خارج از سامانه ستکاوا
قیمت مرغ ۸ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب
ادامه واردات نهادههای دامی به کشور از بندر امام
ورود دهها کشتی نهاده خوراک دام خبر خوب برای مرغداران و دامداران
مجوز خروج مرغ از استان مرکزی تا اطلاع ثانوی صادر نمی شود
کاربرد مهندسی ژنتیک باکتریهای شکمبه در بهبود بازده تغذیه نشخوارکنندگان
دپوی بیش از دو میلیون تن نهاده دامی در بندر امام
افزایش تقاضا تخم مرغ را گران کرد/ هنوز به قیمت واقعی نرسیده ایم
سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو
قیمت جدید مرغ و تخم مرغ به زودی اعلام می شود
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ
۷ قدم پیش از جوجه ریزی در سالن های مرغداری
سه کشتی حامل نهادههای دامی در بندر امام خمینی پهلو گرفتند
توزیع مرغ منجمد با نرخ مصوب دولتی
نطفه گاو ارزشمندتر است یا پورشه پانامرا؟
وجود اشکالی غیر از لنگیدن در راه رفتن گوسفند
جوجه ریزی شهریور به ۹۸ میلیون قطعه رسید
زنجیره سازی؛ مدل جدید اقتصادی کردن واحدهای دام و طیور بعد از حذف ارز ۴۲۰۰
توزیع مرغ منجمد برای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا
راه های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو
هشت نکته مهم در پرورش گاو و گوسفند
قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند
بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو
عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان
شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیتههای استانی
قیمت گوشت قرمز بهزودی به قبل بازمیگردد
اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه
فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانهها/ رشد قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده
اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ
موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور
کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولیدکنندگان مرغ
آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران
مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟
عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱
برنامههای دولت برای حمایت از تولید مرغ و تخممرغ/ صادرات آزاد شد
مجوز مرغداری و مراحل اخذ آن (سال ۱۴۰۱) l راهنمای کامل گرفتن مجوز مرغداری
کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی
گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟
آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور
هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینههای خوراک و نگهداری و دارو
سوتزنی| بازار داغ گرانفروشی پروتئین در فروشگاههای اینترنتی
پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب
مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف میشود
شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟
۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست
10 درصد نهادههای خوراک دام و طیور در مسیر غیرواقعی توزیع میشود
کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری
توقف واردات نهادههای دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است
ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز
اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ
صادرات تخم مرغ امکانپذیر نیست /قیمت لب مرز ارزانتر است
مرغداران کرمانشاه در صورت تامین به موقع نهادهها مشکلی برای تولید ندارند
جیب شرکت آریو پر شد اما شکم دامها خالی ماند!
ده نکته که درباره تخم مرغ باید بدانید و شاید نمی دانستید!
اثرات ماده Aquagerm در هچری ماهیان سردآبی
افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان/ قیمت جدید تعیین شد
کاهش 20 درصدی مصرف لبنیات/کالابرگ الکترونیکی لبنی راهکار افزایش سرانه مصرف
کنترل سالمونلا و کمپیلوباکتر در مرغداری ها
چالشهای سامانه بازارگاه؛ از فروش نهادههای صوری تا ایجاد رانت
توصیه سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از تب کنگو در آستانه عید قربان
امضای تفاهم همکاری نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه مرغداران گوشتی
کمبود که هیچ حتی مازاد تولید مرغ داریم
کنترل استخرهای پرورش و نگهداری ماهیان مولد گرمابی از نظر عوامل فیزیکو شیمیایی
مرغ با ارز نیمایی وارد بازار شد
تغذیه از روی زمین تا دانخوری تمام اتوماتیک
توزیع جوجههای یکروزه در روستاها برای جلوگیری از معدوم سازی/ افزایش ۵ برابری نرخ نهادههای اصلی مرغ
عارضه کانیبالیسم یا همنوع خواری
دولت با دامدار کارت و خرید تضمینی از دامداران حمایت میکند
کاهش قدرت خرید مردم معضل اصلی مرغداران
تسریع در تامین نقدینگی تولیدکنندگان
چالش جدید دامداران در تامین نهادههای دامی
دریافت وام بسته حمایت از تولید راحت شد/چک و سفته هم قبول است
افزایش قیمت جو ملاکی برای تعیین قیمت گوشت نیست/ آزادسازی صادرات دام درخواست دامداران
کنسانتره و فراورده های لبنی خشک
صنعت مرغداری در حال فروپاشی است/ تولیدکنندگان رغبتی برای جوجهریزی ندارند
خرید تضمینی مازاد تخممرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی
تقویت سیستم ایمنی خود مرغ می تواند بیماری ها را کاهش دهد
قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت
دولت سیزدهم چگونه می تواند چالشهای صنعت دام و طیور را حل کند؟
برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری
تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت
بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز
مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند
تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیتهای بیوشیمیایی و وضعیت آنتیاکسیدانی مرغ گوشتی
بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا
زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر
صنعت طیور چگونه میتواند از بحران خارج شود؟
صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد
خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند
تنش گرمایی و راههای مقابله با آن
اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور
کشتار گسترده مرغها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد
اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها
تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی
ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن
دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام
چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟
قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید
گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند
قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید
کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است
افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد
توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداریها ۱۰ درصد است
۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی
کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی
رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری های صنعتی
صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است
کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500
ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308
چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار
جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار
تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین
عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهادههای دامی در سامانه بازارگاه
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80
١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!
آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی
تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام
وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفافسازی کند
مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی
کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم
روشهای نوین برای زیادشدن شیر در گاوها
بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ، پیشگیری و درمان به زبان ساده
بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease
عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعهای جوجه ریزی را رقم زده است
تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است
نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری
پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛
اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری
آغاز تحویل تنخواه نهادههای دامی به مرغداران
جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداریهای تحویل داده میشود
تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهادههای دامی
وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی
نهادهها همچنان با تاخیر به دست مرغداران میرسد
راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ
هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ
قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید
ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها
راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات
دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گلههای مرغ تخمگذار
ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا
تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی
زنگ خطر درباره کشتار دامهای سبک
سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور
دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور
تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران
دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی
ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار
تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت
بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهادههای دامی
دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی
اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری
مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)
بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن
اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی
تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی
تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری
خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع
ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهادههای دامی
نهادههای دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر
تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری
7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید
دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد
نهادههای دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است
هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه
شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان
استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری
تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری
ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان
عرضه تخم مرغ دولتی در خردهفروشیها آغاز شد/ قیمت میشکند
روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام
«پای مرغ» همقیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان
ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن
چرا تخم مرغ در مغازهها همچنان گران است؟
قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان
اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور
تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهادههای دامی
علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است
کمبود نهادههای دامی در کشور / دامها ضایعات میوه میخورند
فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات
جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده
نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات میکند/ مرغداران بلاتکلیفند
تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ
تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت میشود
دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام
نقش دلالان در کاهش مرغِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیونهای حامل مرغ در میان راه
۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدند / مشکل چیست؟
قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید
فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور
کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد
انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام
قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟
رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟
چرا کشتار دامهای مولد و آبستن متوقف نشد
تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری
قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود
دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)
گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است
عرضه تخممرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ از ترکیه
تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ
تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران
افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور
چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور
کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری
فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی
فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک
استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق
ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود
مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک
تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار
دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد
کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام
مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد
برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟
توزیع قطره چکانی نهادههای دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند
برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور
فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر
افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰
کشتار دامهای مولد با شتاب زیادی ادامه دارد
انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور
سبوسهای کپک زده خوراک دام شد!
استفاده از نان خشک در تغذیه طیور
عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد
با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد
طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفهدار برای تأمین نیاز بازار وارد میشود
تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور
٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه
بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)
از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار
آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد
ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است
آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ
چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟
تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی
مرغداران از دولت جدید چه میخواهند
تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت
کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور
۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور
به جای گوشت چربی تولید میکنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دامها
احتمال واردات تخممرغ از هفته آینده
واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی
کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند
معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور
واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخممرغ
واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79
عرضه تخم مرغ شانهای ۴۲۵۰۰ تومانی
چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟
ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس
اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی
دلایل گرانی نهادههای دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت
معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!
علت اصلی افزایش قیمت نهادههای دامی چیست؟
قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار
سقف قیمت واردات نهادههای دامی به واردکنندگان ابلاغ شد
افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است
پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگتر میشود
واردکنندگان نهادههاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند
جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر
برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت
تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام
نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود
زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟
نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار
وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت
قیمت تخممرغ در میادین میوه و ترهبار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان
تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است
نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی
درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد
وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد
آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی
ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد
افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بیتدبیری است
سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطهها
مدیریت نور در پرورش طیور اقتباس از کتاب اصول علمی و عملی پرورش طیور – دکتر جواد پور رضا الف)رژیم نور در پرورش جوجه های گوشتی
در مورد نور سه مسئله بایستی مورد توجه قرار گیرد . این مسائل عبارتند از دوره نور دادن ، شدت نور ورنگ نور.
۱-دوره یا الگوی نور : اگر چه استفاده از روش متناوب نور در مرغان گوشتی از نظر رشد و راندمان مصرف غذا نتیجه بهتری می دهد ولی به علت نیاز به ساعت های اتوماتیک و عدم دسترسی تمام جوجه ها به غذا در فاصله زمانی که چرا غ ها روشن هستند ، امروزه بیشتر از روش نور مداوم در پرورش جوجه های گوشتی استفاده می شود . در روش متناوب در یک فاصله زمان معین چراغها روشن و برای یک مدت معینی خاموش می شوند (مثلا یک ساعت نور ۳ ساعت تاریکی) که در مدت روشنائی جوجه ها غذا و آب مورد لزوم را مصرف می کنند و در زمان تاریکی بدون حرکت و با اتلاف انرژی کمتر غذای خورده شد ه را مورد استفاده قرار می دهند . در روش ۲۴ ساعت نور جوجه ها هر زمان که بخواهند به غذا دسترسی دارند ولی همانطوری که گفته شد راندمان تبدیل غذا کمتر از حالت نور متناوب است .
یکی دیگر از محاسن روش متناوب کاهش موی پرها روی لاشه است که در موقع پرکنی از لاشه جدا
نمی شوند و لذا کیفیت لاشه را کاهش می دهد . ۲-شدت نور : در پرورش جوجه های گوشتی از نور با شدت کم استفاده می شود زیرا اگر شدت نور کم باشد حرکت جوجه کمتر و در نتیجه اتلاف انرژی کمتر است . از طرفی هر چه شدت نور کمتر باشد امکان اشاعه خود خوری یا کانیبالیزم نیز کمتر است . در سالن های پرورش جوجه های گوشتی شدت نور حدودا برابر با ۳ تا ۴ وات در متر مربع است .
۳-رنگ نور : از لحاظ رشد جوجه بین نور قرمز و نور سفید تفاوت بارزی نیست ولی امروزه بیشتر از نور قرمز استفاده می شود . استفاده از نور قرمز از اشاعه بیماری خودخوری جلوگیری می کند زیرا تمام محیط را قرمز کرده و جوجه قادر به تشخیص خون از سایر مواد موجود نیست . همچنین نور قرمز آرامش بیشتری در جوجه ها ایجاد می کند و از تحرک زیاد آنها می کاهد ، لذا اتلاف انرژی جوجه ها کم می شود . ب)رژیم نور در پرورش جوجه های تخمگذار و مرغان تخمگذار:
اثر نور مصنوعی از طریق غده هیپوفیز و افزایش ترشح هورمون های این غده سبب افزایش در تولید تخم مرغ می شود .
اگر جوجه های یکروزه تحت روش افزایشی روزانه نور باشند زودتر از جوجه هایی که به طور ثابت ۱۴ ساعت نور دریافت کرده اند بالغ می شوند و اگر همین جوجه های یکروزه با روش کاهشی روزانه نور مواجه باشند نسبت به جوجه هایی که ۱۴ ساعت نور می گیرند دیرتر بالغ می شوند . در این جا نیز نور باعث تحریک بیشتر ویا کمتر غده هیپوفیز می شود و در نتیجه ترشحات آن بیشتر و یا کمتر می شود . البته تنها نور مرئی است که سبب تحریک غده هیپوفیز می گردد و نور ماوراء بنفش و یا مادون قرمز اثری بر غده هیپوفیز ندارد .
دیررس کردن و یا زودرس کردن بیش از حد مرغ نتایج مثبتی نخواهد داشت . زیرا در جوجه های زودرس تخم مرغهای تولید شده کوچک و ممکن است به علت عدم تکامل لوله تخم ، این لوله در اثر عبور تخم مرغ پیچیده و یا پاره شود . اگر جوجه ها دیرتر بالغ شوند اگر چه وزن تخم مرغهای آنها بیشتر است ولی تولید سالیانه انها کم خواهد شد . لذا سعی شده است روشهای مناسب نوری بکار گرفته شود تا این اثرات سوء را به دنبال نداشته باشد . روش های نوری متدوال برای نیمچه های تخمگذار ۱-در ساختمانهای بدون پنجره : در این ساختمانها کنترل نور به اسانی صورت می گیرد .
الف-روش نور ثابت یا روش کینگ: در این روش جوجه ها از سن یکروزگی تا ۱۸ هفتگی تحت رژیم ثابت ساعت نور و ۱۸ ساعت تاریکی پرورش می یابند . بعد از هفته ۱۸ هر هفته و به میزان بیست دقیقه به مدت روشنایی افزوده می شود تا ساعات روزانه نور به ۱۴ ساعت برسد . در طول مدت تخمگذاری همین ۱۴ ساعت نور را ثابت نگاه می دارند .
ب-روش ثابت یا روش بومن : در این روش جوجه ها تا سن نه هفتگی روزانه ۱۸ ساعت نور دریافت می کنند و پس از هفته نهم ساعات نور به ۶ ساعت کاهش می یابد و تا هفته ۱۸ ادامه پیدا می کند . پس از هفته هیجدهم هر هفته بیست دقیقه به ساعات روشنایی اضافه می شود تا به ۱۴ ساعت در روز برسد . در دوره تخمگذاری ساعت نور به طور ثابت ۱۴ ساعت باقی می ماند. البته بومن طی آزمایش دیگری نشان داد که اگر بعد از هفته هجدهم تا چهار هفته و در هر هفته به جای ۲۰ دقیقه ۴۵ دقیقه نور افزایش پیدا کند و سپس همان روش کینگ (هر هفته ۲۰ دقیقه) ادامه یابد نتیجه بهتری حاصل شود .
ج-روش اصلاح شده کاهش مرحله ای ، افزایش مرحله ای : این روش از روز اول با ۲۲ ساعت نور شروع
می شود و هر هفته تا هفته دوازدهم حدود ۷۵ دقیقه از زمان روشنایی کاسته می شود تا به ۷ ساعت در روز برسد سپس تا هفته بیستم به همین میزان ثابت می ماند . پس از هفته بیست هر ماه یک ساعت نور را افزایش می دهند تا به ۱۴ تا ۱۵ ساعت در روز برسد.
۲-در ساختمانهای پنجره دار : در این ساختمانها از روش کینگ نمی توان استفاده کرد . در این ساختمانهای دریچه دار نور طبیعی و مصنوعی را تواماً طوری بکار می برند که نتیجه رضایت بخشی حاصل می شود .
اگر جوجه ها در بهار یا تابستان از تخم مرغ خارج شوند ، بایستی تنها تحت نور طبیعی پرورش یابند ، زیرا ساعات نور در طول دوره طوری است که هر روز به طور طبیعی از آن کاسته می شود و از زودرس شدن جوجه ها جلوگیری می شود و پس از بلوغ و شروع تخمگذاری روزانه حداقل ۱۴ ساعت نور لازم است که در اینصورت با احتساب ساعات روز و روشن کردن چراغ این مدت نور را تامین می کنند .
اگر جوجه ها در پائیز یا زمستان ا ز تخم خارج شوند چون نور طبیعی طوری است که روزانه به ساعات روشنایی اضافه می شود لذا جوجه ها با روش افزایشی نور مواجه هستند و زودتر از زمان معین بالغ می شوند .
در این مورد بایستی با استفاده از نور مصنوعی و طبیعی روشی را بوجود آورد که مانع از زودرس شدن جوجه ها شود .
الف)روش کاهش مرحله ای – افزایش مرحله ای
این روش به روش موریس معروف است . در این روش ابتدا جوجه ها ۲۲ ساعت نور دریافت می کنند و سپس هر هرهفته به طور مساوی از ساعات نور کم می شود به طوری که در پایان هفته هیجدهم با ساعات طبیعی نور مساوی شود . در این سیستم عملاً جوجه ها با روش کاهش نور مواجه هستند . در طول دوره تخمگذاری روش ۱۴ ساعت نور در روز رعایت می شود . مثلا اگر جوجه ها در دی ماه از تخم خارج شوند ، در این موقع ساعات طبیعی نور ۱۰ ساعت است و بایستی روزانه ۱۲ ساعت نور مصنوعی داده شود تا جمعا ساعات نور به ۲۲ ساعت در روز برسد . هیجده هفته بعد یعنی حدود اوایل اردیبهشت ساعات طبیعی نور حدود ۱۳ ساعت است . پس بایستی در مدت هیجده هفته نور را نه ساعت کاهش داد (۹=۱۳-۲۲) که این کاهش تقریبا معادل ۳۰ دقیقه در هفته خواهد بود .
پس از هفته هیجدهم اگر ساعات طبیعی نور کمتر از ۱۴ ساعت باشد بایستی با استفاده از نور مصنوعی آن را به ۱۴ ساعت رساند و در طول تخمگذاری به همین میزان چهارده ساعت ثابت نگهداشت . کاهش در ساعات نور (کمتر از ۱۴ ساعت) در طول تخمگذاری سبب کاهش تولید و احتمالا شروع پرریزی می شود . اگر پرورش مرغان تخمگذار در مزرعه صورت می گیرد به علت عدم کنترل سیستم نوری بهتر است جوجه ها در بهار و یا تابستان تولید شوند تا با روش افزایشی نور مواجه نباشند. شدت نور :
در دوره رشد و تخمگذاری شدت نور معادل یک فوت کندل یا ۴-۳ وات بر متر مربع در سطح جوجه ها و مرغان تخمگذار توصیه شده است . افزایش شدت نور اثر مثبتی در تولید تخم مرغ ندارد . برای تامین چنین شدتی از لامپ های ۴۰ واتی در ارتفاع ۲ تا ۵/۲ متر و به فاصله ۵/۳ متر از یکدیگر استفاده می شود . رنگ نور :
در پرورش جوجه های در حال رشد و مرغان تخمگذار از نور سفید و قرمز استفاده می شود . در سالن های مرغداری از لامپ های مهتابی نبایستی استفاده گردد زیرا مقداری نور آبی تولید می کند که اثر نامطلوب دارد . سایر شرایط و لوازم مورد نیاز
نگهداری و پرورش جوجه های کوچک از مشکل ترین کارهای یک مرغداری است زیرا در این مرحله جوجه ها بسیار حساس و نیازمند مراقبتهای ویژه ای هستند . اطاق پرورش جوجه ها بایستی قبل از ورود جوجه کاملاً آماده باشد . حرارت اطاق جوجه ها حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد و حرارت در زیر مادرها در روز اول ۳۲ تا ۳۵ درجه توصیه می شود . کف اطاق جوجه ها را بایستی پس از شستن و ضد عفونی کردن با بستری از کاه ، خاک اره ، شلتوک و یا سایر موادی که در دسترس می باشد به اندازه ۳ تا ۵ سانتی متر پوشاند . این کار علاوه بر اینکه زیر پای جوجه ها را نرم و راحت می کند ، باعث جذب مقداری از رطوبت سالن توسط مواد بستر می شود و رطوبت سالن را کاهش می دهد . ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه بایستی مادرها را روشن کرد و حرارت سالن را به حد مطلوب رساند و در اطراف مادرها تعداد کافی آبخوری و دانه خوری قرار داد . اگر جوجه ها در روزهای اول از زیر مادرها خارج و دور می شوند بهتر است برای جلوگیری از سرما خوردگی اطراف آنها را با توری محصور نمود . گاهی دیده می شود در روزهای اول جوجه ها از مواد بستر تغذیه می کنند که علاوه بر بروز ناراحتی های گوارشی ممکن است به پای سایر جوجه ها توک زده و آنها را زخم کنند و بدین وسیله بیماری خود خوری شایع شود . برای جلوگیری از این حالت بهتر است در چند روز اول روی بستر را با گونی و یا کاغذ پوشاند . بهتر است در روزهای اول از دانه خوری ها و آبخوری های مسطح استفاده شود و به تدریج که جوجه ها رشد کردند دانه خوری ها و آبخوری های بزرگتر مورد استفاده قرار گیرند . در سالن هایی که از آبخوری ها و دانه خوری های اتوماتیک استفاده می شود بایستی در روزهای اول ارتفاع آنها کم باشد و به تدریج به ارتفاع آنها افزوده شود .
در بعضی مرغداری ها بجای بستر از کف های شیار دار استفاده می شود . در این روش در ارتفاعی بالا تر از کف (۵/۰ تا ۱ متر) توری های مخصوص و یا کف پوش شیار دار نصب می شود که از طریق شیارها مدفوع به محفظه زیر شیارها ریخته می شود . این روش بهداشتی است زیرا جوجه ها با مدفوع خود تماس ندارند و در نتیجه امکان آلودگی آنها به بیماریهای انگلی کمتر می شود . در این حالت تراکم گازهای بدبو در سالن نیز کمتر است .
در طول دوره پرورش تمام مراقبت های بهداشتی و واکسیناسیون بایستی رعایت گردد که در مبحث بیماریها و بهداشت مورد بحث قرار خواهد گرفت .
۱-دوره یا الگوی نور : اگر چه استفاده از روش متناوب نور در مرغان گوشتی از نظر رشد و راندمان مصرف غذا نتیجه بهتری می دهد ولی به علت نیاز به ساعت های اتوماتیک و عدم دسترسی تمام جوجه ها به غذا در فاصله زمانی که چرا غ ها روشن هستند ، امروزه بیشتر از روش نور مداوم در پرورش جوجه های گوشتی استفاده می شود . در روش متناوب در یک فاصله زمان معین چراغها روشن و برای یک مدت معینی خاموش می شوند (مثلا یک ساعت نور ۳ ساعت تاریکی) که در مدت روشنائی جوجه ها غذا و آب مورد لزوم را مصرف می کنند و در زمان تاریکی بدون حرکت و با اتلاف انرژی کمتر غذای خورده شد ه را مورد استفاده قرار می دهند . در روش ۲۴ ساعت نور جوجه ها هر زمان که بخواهند به غذا دسترسی دارند ولی همانطوری که گفته شد راندمان تبدیل غذا کمتر از حالت نور متناوب است .
یکی دیگر از محاسن روش متناوب کاهش موی پرها روی لاشه است که در موقع پرکنی از لاشه جدا
نمی شوند و لذا کیفیت لاشه را کاهش می دهد . ۲-شدت نور : در پرورش جوجه های گوشتی از نور با شدت کم استفاده می شود زیرا اگر شدت نور کم باشد حرکت جوجه کمتر و در نتیجه اتلاف انرژی کمتر است . از طرفی هر چه شدت نور کمتر باشد امکان اشاعه خود خوری یا کانیبالیزم نیز کمتر است . در سالن های پرورش جوجه های گوشتی شدت نور حدودا برابر با ۳ تا ۴ وات در متر مربع است .
۳-رنگ نور : از لحاظ رشد جوجه بین نور قرمز و نور سفید تفاوت بارزی نیست ولی امروزه بیشتر از نور قرمز استفاده می شود . استفاده از نور قرمز از اشاعه بیماری خودخوری جلوگیری می کند زیرا تمام محیط را قرمز کرده و جوجه قادر به تشخیص خون از سایر مواد موجود نیست . همچنین نور قرمز آرامش بیشتری در جوجه ها ایجاد می کند و از تحرک زیاد آنها می کاهد ، لذا اتلاف انرژی جوجه ها کم می شود . ب)رژیم نور در پرورش جوجه های تخمگذار و مرغان تخمگذار:
اثر نور مصنوعی از طریق غده هیپوفیز و افزایش ترشح هورمون های این غده سبب افزایش در تولید تخم مرغ می شود .
اگر جوجه های یکروزه تحت روش افزایشی روزانه نور باشند زودتر از جوجه هایی که به طور ثابت ۱۴ ساعت نور دریافت کرده اند بالغ می شوند و اگر همین جوجه های یکروزه با روش کاهشی روزانه نور مواجه باشند نسبت به جوجه هایی که ۱۴ ساعت نور می گیرند دیرتر بالغ می شوند . در این جا نیز نور باعث تحریک بیشتر ویا کمتر غده هیپوفیز می شود و در نتیجه ترشحات آن بیشتر و یا کمتر می شود . البته تنها نور مرئی است که سبب تحریک غده هیپوفیز می گردد و نور ماوراء بنفش و یا مادون قرمز اثری بر غده هیپوفیز ندارد .
دیررس کردن و یا زودرس کردن بیش از حد مرغ نتایج مثبتی نخواهد داشت . زیرا در جوجه های زودرس تخم مرغهای تولید شده کوچک و ممکن است به علت عدم تکامل لوله تخم ، این لوله در اثر عبور تخم مرغ پیچیده و یا پاره شود . اگر جوجه ها دیرتر بالغ شوند اگر چه وزن تخم مرغهای آنها بیشتر است ولی تولید سالیانه انها کم خواهد شد . لذا سعی شده است روشهای مناسب نوری بکار گرفته شود تا این اثرات سوء را به دنبال نداشته باشد . روش های نوری متدوال برای نیمچه های تخمگذار ۱-در ساختمانهای بدون پنجره : در این ساختمانها کنترل نور به اسانی صورت می گیرد .
الف-روش نور ثابت یا روش کینگ: در این روش جوجه ها از سن یکروزگی تا ۱۸ هفتگی تحت رژیم ثابت ساعت نور و ۱۸ ساعت تاریکی پرورش می یابند . بعد از هفته ۱۸ هر هفته و به میزان بیست دقیقه به مدت روشنایی افزوده می شود تا ساعات روزانه نور به ۱۴ ساعت برسد . در طول مدت تخمگذاری همین ۱۴ ساعت نور را ثابت نگاه می دارند .
ب-روش ثابت یا روش بومن : در این روش جوجه ها تا سن نه هفتگی روزانه ۱۸ ساعت نور دریافت می کنند و پس از هفته نهم ساعات نور به ۶ ساعت کاهش می یابد و تا هفته ۱۸ ادامه پیدا می کند . پس از هفته هیجدهم هر هفته بیست دقیقه به ساعات روشنایی اضافه می شود تا به ۱۴ ساعت در روز برسد . در دوره تخمگذاری ساعت نور به طور ثابت ۱۴ ساعت باقی می ماند. البته بومن طی آزمایش دیگری نشان داد که اگر بعد از هفته هجدهم تا چهار هفته و در هر هفته به جای ۲۰ دقیقه ۴۵ دقیقه نور افزایش پیدا کند و سپس همان روش کینگ (هر هفته ۲۰ دقیقه) ادامه یابد نتیجه بهتری حاصل شود .
ج-روش اصلاح شده کاهش مرحله ای ، افزایش مرحله ای : این روش از روز اول با ۲۲ ساعت نور شروع
می شود و هر هفته تا هفته دوازدهم حدود ۷۵ دقیقه از زمان روشنایی کاسته می شود تا به ۷ ساعت در روز برسد سپس تا هفته بیستم به همین میزان ثابت می ماند . پس از هفته بیست هر ماه یک ساعت نور را افزایش می دهند تا به ۱۴ تا ۱۵ ساعت در روز برسد.
۲-در ساختمانهای پنجره دار : در این ساختمانها از روش کینگ نمی توان استفاده کرد . در این ساختمانهای دریچه دار نور طبیعی و مصنوعی را تواماً طوری بکار می برند که نتیجه رضایت بخشی حاصل می شود .
اگر جوجه ها در بهار یا تابستان از تخم مرغ خارج شوند ، بایستی تنها تحت نور طبیعی پرورش یابند ، زیرا ساعات نور در طول دوره طوری است که هر روز به طور طبیعی از آن کاسته می شود و از زودرس شدن جوجه ها جلوگیری می شود و پس از بلوغ و شروع تخمگذاری روزانه حداقل ۱۴ ساعت نور لازم است که در اینصورت با احتساب ساعات روز و روشن کردن چراغ این مدت نور را تامین می کنند .
اگر جوجه ها در پائیز یا زمستان ا ز تخم خارج شوند چون نور طبیعی طوری است که روزانه به ساعات روشنایی اضافه می شود لذا جوجه ها با روش افزایشی نور مواجه هستند و زودتر از زمان معین بالغ می شوند .
در این مورد بایستی با استفاده از نور مصنوعی و طبیعی روشی را بوجود آورد که مانع از زودرس شدن جوجه ها شود .
الف)روش کاهش مرحله ای – افزایش مرحله ای
این روش به روش موریس معروف است . در این روش ابتدا جوجه ها ۲۲ ساعت نور دریافت می کنند و سپس هر هرهفته به طور مساوی از ساعات نور کم می شود به طوری که در پایان هفته هیجدهم با ساعات طبیعی نور مساوی شود . در این سیستم عملاً جوجه ها با روش کاهش نور مواجه هستند . در طول دوره تخمگذاری روش ۱۴ ساعت نور در روز رعایت می شود . مثلا اگر جوجه ها در دی ماه از تخم خارج شوند ، در این موقع ساعات طبیعی نور ۱۰ ساعت است و بایستی روزانه ۱۲ ساعت نور مصنوعی داده شود تا جمعا ساعات نور به ۲۲ ساعت در روز برسد . هیجده هفته بعد یعنی حدود اوایل اردیبهشت ساعات طبیعی نور حدود ۱۳ ساعت است . پس بایستی در مدت هیجده هفته نور را نه ساعت کاهش داد (۹=۱۳-۲۲) که این کاهش تقریبا معادل ۳۰ دقیقه در هفته خواهد بود .
پس از هفته هیجدهم اگر ساعات طبیعی نور کمتر از ۱۴ ساعت باشد بایستی با استفاده از نور مصنوعی آن را به ۱۴ ساعت رساند و در طول تخمگذاری به همین میزان چهارده ساعت ثابت نگهداشت . کاهش در ساعات نور (کمتر از ۱۴ ساعت) در طول تخمگذاری سبب کاهش تولید و احتمالا شروع پرریزی می شود . اگر پرورش مرغان تخمگذار در مزرعه صورت می گیرد به علت عدم کنترل سیستم نوری بهتر است جوجه ها در بهار و یا تابستان تولید شوند تا با روش افزایشی نور مواجه نباشند. شدت نور :
در دوره رشد و تخمگذاری شدت نور معادل یک فوت کندل یا ۴-۳ وات بر متر مربع در سطح جوجه ها و مرغان تخمگذار توصیه شده است . افزایش شدت نور اثر مثبتی در تولید تخم مرغ ندارد . برای تامین چنین شدتی از لامپ های ۴۰ واتی در ارتفاع ۲ تا ۵/۲ متر و به فاصله ۵/۳ متر از یکدیگر استفاده می شود . رنگ نور :
در پرورش جوجه های در حال رشد و مرغان تخمگذار از نور سفید و قرمز استفاده می شود . در سالن های مرغداری از لامپ های مهتابی نبایستی استفاده گردد زیرا مقداری نور آبی تولید می کند که اثر نامطلوب دارد . سایر شرایط و لوازم مورد نیاز
نگهداری و پرورش جوجه های کوچک از مشکل ترین کارهای یک مرغداری است زیرا در این مرحله جوجه ها بسیار حساس و نیازمند مراقبتهای ویژه ای هستند . اطاق پرورش جوجه ها بایستی قبل از ورود جوجه کاملاً آماده باشد . حرارت اطاق جوجه ها حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد و حرارت در زیر مادرها در روز اول ۳۲ تا ۳۵ درجه توصیه می شود . کف اطاق جوجه ها را بایستی پس از شستن و ضد عفونی کردن با بستری از کاه ، خاک اره ، شلتوک و یا سایر موادی که در دسترس می باشد به اندازه ۳ تا ۵ سانتی متر پوشاند . این کار علاوه بر اینکه زیر پای جوجه ها را نرم و راحت می کند ، باعث جذب مقداری از رطوبت سالن توسط مواد بستر می شود و رطوبت سالن را کاهش می دهد . ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه بایستی مادرها را روشن کرد و حرارت سالن را به حد مطلوب رساند و در اطراف مادرها تعداد کافی آبخوری و دانه خوری قرار داد . اگر جوجه ها در روزهای اول از زیر مادرها خارج و دور می شوند بهتر است برای جلوگیری از سرما خوردگی اطراف آنها را با توری محصور نمود . گاهی دیده می شود در روزهای اول جوجه ها از مواد بستر تغذیه می کنند که علاوه بر بروز ناراحتی های گوارشی ممکن است به پای سایر جوجه ها توک زده و آنها را زخم کنند و بدین وسیله بیماری خود خوری شایع شود . برای جلوگیری از این حالت بهتر است در چند روز اول روی بستر را با گونی و یا کاغذ پوشاند . بهتر است در روزهای اول از دانه خوری ها و آبخوری های مسطح استفاده شود و به تدریج که جوجه ها رشد کردند دانه خوری ها و آبخوری های بزرگتر مورد استفاده قرار گیرند . در سالن هایی که از آبخوری ها و دانه خوری های اتوماتیک استفاده می شود بایستی در روزهای اول ارتفاع آنها کم باشد و به تدریج به ارتفاع آنها افزوده شود .
در بعضی مرغداری ها بجای بستر از کف های شیار دار استفاده می شود . در این روش در ارتفاعی بالا تر از کف (۵/۰ تا ۱ متر) توری های مخصوص و یا کف پوش شیار دار نصب می شود که از طریق شیارها مدفوع به محفظه زیر شیارها ریخته می شود . این روش بهداشتی است زیرا جوجه ها با مدفوع خود تماس ندارند و در نتیجه امکان آلودگی آنها به بیماریهای انگلی کمتر می شود . در این حالت تراکم گازهای بدبو در سالن نیز کمتر است .
در طول دوره پرورش تمام مراقبت های بهداشتی و واکسیناسیون بایستی رعایت گردد که در مبحث بیماریها و بهداشت مورد بحث قرار خواهد گرفت .